27 iul. 2015


Inceputul tuturor lucrurilor - Robyn Schneider

Inceputul tuturor lucrurilor
de Robyn Schneider
Editura: Epica
Aparitie: 2015
Numar pagini: 304
Tip coperta: Brosata
Sursa: cartea mi-a fost oferita de Libris, cea mai mare librarie online din tara.





Inceputul tuturor lucrurilor este un roman liric, sfasietor si plin de umor despre cat de greu este sa joci rolul pe care se asteapta toata lumea sa-l joci si despre cum pot izvori inceputuri noi din finaluri abrupte si tragice. 

Ezra Faulkner trebuia sa fie regele balului, dar asta a fost inainte – inainte ca iubita sa-l insele, inainte ca un accident de masina sa-i sfarame genunchiul si inainte sa se indragosteasca de fata cea noua, Cassidy Thorpe.
Ezra, baiatul perfect si admirat de toti, este convins ca oamenii sunt sortiti ca la un moment dat pe parcursul existentei lor sa apara o tragedie – o singura intamplare, - in urma careia viata este privita cu alti ochi, abia atunci fiindu-le dat sa traiasca lucruri cu adevarat importante. Momentul lui tragic, de cumpana, a sosit atunci cand era pregatit sa le piarda pe toate: intr-o noapte ingrozitoare, un sofer neatent ii distruge genunchiul lui Ezra, cariera lui sportiva si viata sociala. 

Acum, ca nu mai e candidatul preferat pentru titlul de Regele Balului, Ezra ajunge la masa exclusilor unde o cunoaste pe Cassidy Thorpe. Cassidy e diferita de toti oamenii pe care Ezra i-a intalnit vreodata – e fireasca fara sa faca eforturi si extraordinar de inteligenta. 


Impreuna, Ezra si Cassidy descopera flash mob-urile, comorile ingropate si un pudel care ar putea fi reincarnarea lui Jay Gatsby. Dar pe masura ce Ezra se dedica unor studii noi, unor prietenii noi si unei iubiri noi, descopera ca unii oameni, aidoma cartilor, sunt usor de interpretat gresit. Si acum trebuie sa analizeze: daca acel moment tragic, de cumpana, a lovit deja, ce te mai faci atunci cand esti nevoit sa infrunti ghinioanele care nu inceteaza sa apara? 


Personal, cred ca Robyn Schneider la momentul in care a scris cartea s-a bazat pe expresia "Just go with the flow" si a incercat sa ne arate cat de surprinzatoare si schimbatoare este viata.Azi esti cu grupul tau de prieteni de-o viata, maine simti ca locul tau nu mai e acolo si nu te mai regasesti in prezenta lor...acum traiesti exact viata pe care ti-o doresti si esti fericit, iar peste o ora nu te mai recunosti atat pe tine insuti, cat si intorsatura pe care au luat-o lucrurile.

Cartea este pentru adolescenti, despre adolescenta.O perioada in care cu totii trecem prin lucruri care au o mare influenta asupra "procesului" de a deveni un adult.Ezra Faulkner era tipul baiatului popular din serialele americane, vedeta liceului, cu o prietena pe care ar vrea sa o aiba orice baiat, prieteni la fel de populari ca si el, note mari si o viata demna de invidiat.Totul pana cand datorita unei intamplari, viata sa capata un cu totul alt sens, si devine din "the only boy" in "the lonely boy".Datorita accidentului prin care trece, este parasit de prietenii sai, sau de cei pe care ii considera prieteni, nu mai este vedeta liceului, ci tipul care a trecut printr-un accident care i-a dat peste cap toate planurile, iar acum este timpul sa se regaseasca.

Go with the flow, cum am spus.Revine la prietenul sau din copilarie si la grupul acestuia de prieteni, echipa de dezbateri care e total opusul vechiului grup de prieteni.Nu sunt cei populari, sunt cei ciudati, dar asta nu conteaza atunci cand te simti bine in compania lor.Cunoaste o fata, Cassidy care il da putin peste cap ( o sa vedeti in ce sens ) si incepe o noua viata.Are planuri, ambitii, aspiratii si stie ca se afla in locul potrivit.

Insa lucrurile bune nu tin prea mult, se poate aplica asta si in cazul povestii lui Ezra ? E o lectura usoara, de vara, numarul paginilor este mic, si nici nu va dati seama cand terminati cartea.Din cand in cand, cu totii avem nevoie de astfel de povesti care sa ne readuca aminte cat suntem de norocosi, ca avem alaturi de noi familia, prietenii, insa ca totul este schimbator si incert.

This is the life !

Multumesc librarie online Libris, pentru carte si va recomand sa aruncati un ochi la ei pe site (cea mai mare librarie din tara) sa vedeti ce promotii mai au, e imposibil sa nu gasesti ceva ! :)


20.03.2015

 photo 10841943_635643223229072_2246429158120324496_o_zps77bbc1a6.jpg

Persoane interesate

Networked Blogs

Tie-In by Leda

 photo Divergent-2014_zpsb5a64148.jpg
Divergent
de Veronica Roth
 photo Orasul_oaselor_tie-in_bun_zpseb262828.jpg
Orasul Oaselor
de Cassandra Clare
 photo academia_vampirilor_zps265c04e2.jpg
Academia Vampirilor
de Richelle Mead

Grab my buttons


Like ?

Follow via email

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Hot this week


 photo rsz_coperta-e-uc899or-sc483-te-iubesc_zps40f986f9.jpg
Viitorul nostru
by Jay Asher

 photo rsz_cop-destine-la-limita1_1_zps31609ef1.jpg
Febra Neagra
by Karen Marie Moning

 photo rsz_annasisarutulfrantuzesc_zpsc7de0cc7.jpg
Creatura
by Nely Cab

 photo rsz_cop-probabilitatea-statistica_zps2fcb287d.jpg
Probabilitatea statistica

de a te indragosti la prima vedere


by Jennifer E.Smith

Sponsori

Ratings

Photobucket